Brasa village - Bouw van 520 flexwoningen is gestart!

20 september 2024

De bouw van 520 flexwoningen aan de rand van het Brasapark in de H-buurt in Amsterdam-Zuidoost is gestart. Wij bouwen deze huizen samen met Ymere, Rochdale en de gemeente Amsterdam. In totaal nemen wij 189 woningen voor onze rekening.

Bezig met laden...


Flexwoningen bekijken

In een heerlijk zonnetje vierden we op donderdag 19 september de start van de bouw en konden buurtbewoners een kijkje nemen in de eerste flexwoningen. Met muzikale begeleiding van de Bijlmer Fanfare onthulde onze bestuurder Anke het bouwbord met Reinier van Dantzig, wethouder woningbouw in Amsterdam en Chris Kuijpers, directeur-generaal Volkshuisvesting en Bouwen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Verhuur in 2025

De woningen bieden een plek aan statushouders, inwoners van Zuidoost, starters en kleine gezinnen. We verwachten vanaf begin 2025 de huizen te kunnen verhuren.

Noord Hollandse Bouwstroom

Brasa village is onderdeel van de Noord Holland Bouwstroom. De NH Bouwstroom is een samenwerking tussen woningcorporaties, gemeenten en bouwpartners met als gezamenlijk doel invulling te geven aan de grote behoefte aan betaalbare woningen in Noord Holland.

Kijk voor meer informatie op www.brasavillage.nl