Feestelijke opening Statenjachtflat

19 september 2024

18 september was de feestelijke opening van de Lang Leven Thuisflat in de Statenjachtstraat. De flat is gerenoveerd en er zijn maar liefst 53 appartementen bijgebouwd in de ‘oksels’ van de woontoren. De begane grond is uitgebreid met extra ruimte voor scootmobielen en fietsen, een wijkbeheerkantoor en een recreatieruimte.

Bezig met laden...


Feestelijke opening

De langstzittende bewoner, meneer Spoel (91 jaar oud), deed samen met nieuwe bewoonster mevrouw Aisha de openingshandeling. Bij de opening waren ook onze partners van Dock, Evean, Buurtteam Amsterdam Noord en Stadsdeel Noord. Ook KBK bouwgroep, de uitvoerder, was aanwezig en gaf nog een mooi presentje aan de bewoners. Jos Zandvliet van de ACCUFanfare zorgde voor de muziek. De nieuwe en de teruggekeerde bewoners genoten van hapjes, drankjes en de aanwezigheid van elkaar. Esther Lagendijk (Stadsdeelbestuurder Amsterdam-Noord) en Frans Van De Kerkhof (Directeur Wonen, Eigen Haard) spraken de bewoners toe.

Extra zorg

Binnen de toren is er ook ruimte voor een tiental ouderen die meer dan thuiszorg nodig hebben, en voor wie het verpleeghuis (nog) niet passend is. Wie in een appartement voor ouderen met een extra zorg- en ondersteuningsbehoefte komt wonen, kan rekenen op de zorg van Evean onder de naam GewoonThuis. In de recreatieruimte worden veel activiteiten door en voor bewoners georganiseerd met hulp van Stichting Dock.

Meer weten over deze flat en de unieke manier van bijbouwen? Lees dan dit artikel van Aedes.