Je kunt de huur van jouw woning opzeggen door op de groene knop hieronder te klikken. De minimale opzegtermijn is 1 maand. De opzegtermijn gaat in op de datum dat wij jouw opzegging ontvangen. Onderaan de pagina staan veelgestelde vragen met meer informatie.
Huur je een bedrijfsruimte of parkeerruimte? Klik dan hieronder. Huur je een woning? Bekijk dan de veelgestelde vragen hieronder.
Dat kan op verschillende manieren:
Je krijgt een schriftelijke bevestiging van de huuropzegging. Hierin staat hoe je de woning moet opleveren en wat de verdere gang van zaken is. Ook vermeldt de brief de afspraak voor een voorinspectie. We maken deze afspraak zoveel mogelijk in overleg met jou.
Vermoed je asbest in jouw woning? Ga niet zelf klussen maar bespreek dit tijdens de voorinspectie.
De minimale opzegtermijn is 1 maand. De maximale opzegtermijn is 3 maanden. Je kunt de huur op iedere dag van de maand opzeggen.
De opzegtermijn gaat in op de datum dat wij jouw opzegging ontvangen. Wanneer de einddatum in het weekend of op een feestdag valt, verschuift de einddatum naar de eerstvolgende werkdag.
Gecondoleerd. Als nabestaande of zaakwaarnemer kun je de huur opzeggen. Gebruik hiervoor het formulier huur opzeggen. Vul in het formulier jouw eigen naam en contactgegevens in. Voor huur opzeggen na overlijden, geldt de normale opzegtermijn van 1 maand.
Wij hebben een kopie van de overlijdensakte nodig. Je kunt deze uploaden in het formulier 'Huur opzeggen'.
Na het overlijden van de huurder mag de woning maximaal 2 volle kalendermaanden aangehouden worden.
Tijdens de voorinspectie komt er een kwaliteitsregisseur langs. De kwaliteitsregisseur loopt met jou door het huis en bekijkt wat je eventueel moet verwijderen of veranderen en wat je kunt achterlaten.
De kwaliteitsregisseur maakt ter plekke een inspectierapport op. Hierin staat wat er veranderd moet worden en hoeveel het kost als wij die veranderingen uitvoeren of de schade herstellen. Jij en de kwaliteitsregisseur tekenen het rapport.
De kwaliteitsregisseur maakt met jou een afspraak voor de eindinspectie.
Je laat de woning in bruikbare en bewoonbare staat achter. Schade die tijdens jouw verblijf in de woning is ontstaan, moet je herstellen.
Onderstaande richtlijnen voor het opleveren van de woning krijg je ook als bijlage bij onze schriftelijke bevestiging van de huuropzegging. Je ontvangt dan ook de prijslijst. Die geeft een indicatie van de kosten die wij in rekening brengen als wij iets moeten herstellen.
De woning is (bezem)schoon en leeg, inclusief jouw eventuele:
Schoon opleveren van:
Verwijder eventuele:
De wanden en plafonds moeten in goede staat zijn. Dat wil zeggen:
Verwijder de vloerbedekking inclusief onderlaag en eventuele lijmresten. Let op: vloerbedekking van vóór 1994 kan asbesthoudende delen bevatten. Twijfel hierover? Overleg dan met onze kwaliteitsregisseur (zie punt 10).
Donker en felgekleurd schilderwerk is niet toegestaan. Bij oplevering:
Over het verwijderen van gashaarden, zelf aangebrachte verwarmingsinstallaties en open toestellen, overleg je met de kwaliteitsregisseur (zie punt 10).
De sleutels van binnendeuren, kasten en ramen zitten in de sloten. Bij de eindinspectie lever je al jouw sleutels in, inclusief (reserve)sleutels van eventuele:
Haal zelf aangebrachte voorzieningen weg en herstel eventuele beschadigingen als gevolg van het verwijderen. Verwijderen is niet nodig als:
Voorbeelden van zelf aangebrachte voorzieningen zijn:
Wij laten verdacht materiaal eerst onderzoeken op asbesthoudende materialen. Als er asbest aanwezig is, laten wij het op onze kosten weghalen. Als je zelf asbesthoudende materialen hebt verwijderd zonder onze toestemming daarvoor, brengen we alle schoonmaakkosten van asbestbesmetting bij jou in rekening.
Tijdens de eindinspectie controleert de kwaliteitsregisseur of je alle afgesproken zaken in orde hebt gemaakt. Dit gebeurt meestal op de laatste dag van jouw huurcontract. Op die dag lever je ook de sleutels in.
Haal je de afgesproken einddatum niet? Neem zo snel mogelijk contact met ons op.
Als je jouw woning, garage of parkeerplaats niet goed achterlaat, gaan wij over tot het volgende:
Heb je de huur opgezegd? Dan stoppen wij de automatische incasso of de verzending van de betaalmail.
Als je de bank opdracht hebt gegeven om jouw huur periodiek over te maken, of als iemand anders de huur voor jou betaalt, moet je dit zelf stopzetten.
Nadat je de sleutels hebt ingeleverd, ontvang je van ons een eindafrekening. Hierop staan de kosten van mogelijke werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd. Deze kosten verrekenen we met de borg die je hebt betaald.
Als je de huur van jouw woning gaat opzeggen, kun je geen nieuwe kandidaat voordragen. De verhuur van onze huurwoningen gaat via WoningNet (DAK).
Geen probleem, we helpen je graag op weg.
Chat met 1 van onze medewerkers
Tijdelijk gesloten