Menu
‘Woongeluk van bewoners’ is de toetssteen bij alles wat we doen, maar de vraag is ‘Draagt wat we doen bij aan woongeluk?’. Zeker wel, maar als er één jaar is waarin onze dienstverlening op de proef werd gesteld, dan was het 2020 wel. Ondanks alle beperkende Covid-19-maatregelen bleven we veel tijd en aandacht besteden aan onze bereikbaarheid, onze communicatie met de bewoners en de kwaliteit van onze diensten.
Om onze ambitie te verwezenlijken, zijn we continu in dialoog. We doen dat structureel en dagelijks bij de totstandkoming en de uitvoering van de prestatie- en samenwerkingsafspraken. In dit driehoeksoverleg tussen bewoners, gemeenten en Eigen Haard, spreken wij elkaar aan op ieders verantwoordelijkheid in de uitvoering van de afspraken.
In 2020 ontwikkelde we een nieuw vorm van ketensamenwerking met onze bouwpartners om essentieel en continu te innoveren en om - ondanks de veranderende wetgeving - onze nieuwbouw-ambitie voor de lange termijn waar te maken.
In veel buurten is de problematiek veelzijdig en werken we samen met uiteenlopende buurt- of wijkpartners, zoals wijkbeheerders, bewonerscommissies, buurtvrijwilligers en professionele hulpverleningspartners. Hoewel wij onze bewoners stimuleren om kleine problemen zelf op te lossen zochten wij voor ingewikkeldere problematiek de samenwerking op.
Bij nieuwe verhuringen is er één verhuurmakelaar als vaste contactpersoon voor iedere klant, die helpt tot en met het moment dat het contract wordt ondertekend. In 2020 pasten wij ons aan en bijvoorbeeld de bezichtigingen deden we met sleutelkluisjes, waarbij men ruim de tijd krijgt om de woning te bezichtigen, zonder het risico te lopen anderen tegen te komen.
Digitalisering was meer dan ooit essentieel voor onze dienstverlening in 2020 en in zeer korte tijd hebben we ons klantcontactcentrum toegerust om zowel thuis als op kantoor te werken en een aantal werkprocessen versneld gedigitaliseerd. Toch ging onze dienstverlening op veel onderdelen ‘gewoon’ door met in achtneming van de RIVM-richtlijnen en het Covid-19-beleid van Eigen Haard.
Eind 2020 telden we 15.000 bewoners met een actief 'Mijn Eigen Haard'-account. Bewoners dienen nu digitaal hun reparatieverzoek in, zien hun facturen en betalen online de huur. In het account vinden ze er informatie over het huurcontract, plattegrond van de woning, de opbouw van de huurprijs, informatie over de jaarlijkse huurverhoging.
Een milieubewuste dienstverlening is zichtbaar in onze bedrijfsvoering via de Milieubarometer. Zo brengen we de CO2 footprint van onze kantoren in beeld en zetten we gericht verbeteringen in gang. Met onze mobiliteitspas stimuleren wij onze mensen om meer te fietsen.
In de toekomst wordt een materialenpaspoort voor de gebouwde omgeving verplicht door de overheid. Een materialenpaspoort legt digitaal vast welke grondstoffen er in een gebouw zijn gebruikt. Door het vastleggen, krijgen de grondstoffen als het ware een identiteit.